ناخنهای دست و پا به دلایل مختلف مانند عفونت ناشی از قارچ یا باکتری، ضخیم شدن یا فرو رفتن در گوشت، ممکن است دچار مشکل شوند. یکی از مواردی که در این زمینه ها زیاد انجام می شود، کشیدن ناخن به صورت کامل است. چیزی که با پیشرفت علم، جایش را به درمان های جدید، بدون درد و خونریزی داده است. هر چند برخی موارد نیازمند مداخله پزشکی است، اما همزمان با آنها، روشهای پیشرفتهای وجود دارد که به بهترین شکل، ساختار ظاهری ناخن را به حالت عادی در میآورند. در این مطلب به بررسی مشکلاتی که به خاطر آنها ناخن ها کشیده می شود و درمان های علمی جدید برای آنها که در کلینیکهای معتبر زیبایی انجام می شود، میپردازیم. (حتی در ایران!)
مشکلاتی از ناخن که بخاطرشان ناخن ها را می کشند و راه حل های جایگزین!
در ادامه این مشکلات را بررسی می کنیم و برای هرکدام از آنها راه حل های جایگزینی مطرح می کنیم که بسیار راحت تر از کشیدن ناخن هستند و نقاهت یا خونریزی و درد ندارند!
عفونت ناخن
عفونت، یکی از شایعترین مشکلات ناخن دست و پا است که به دلیل ورود قارچ یا باکتری به بستر ناخن، ضربه شدید، فرو رفتن ناخن در گوشت یا برخی بیماریهای خاص ایجاد میشود. تغییر رنگ و شکل ظاهری ناخن ممکن است بهحدی جدی باشد که دارودرمانی به عنوان مرحله اول بهبود و جلوگیری از گسترش آن توسط پزشک مورد استفاده قرار گیرد. در قسمت
اما در کنار انواع روشهای دارویی و حتی جراحی برای درمان عفونت، شاخهای تخصصی به نام پودولوژی وجود دارد که با انواع روشهای درمانی، بدون درد مشکلات مربوط به بیماریهای پا و از جمله ناخن پا را درمان میکند. البته تکنیکهای بکار رفته در پودولوژی علاوه بر درمان عفونت پا برای رفع دیگر مشکلات معمول مانند میخچه، پینه، زگیل و ترک پا هم استفاده میشود. در صفحه همه چیز درباره پودولوژی (علم آسیب شناسی ناخن و پا) بیشتر درباره این درمان بخوانید.
اما بهصورت خاص در مورد عفونت، بسته به شدت آن، متخصص پودولوژیست روشهای مختلفی مانند جداسازی بافت درگیر با ابزار مخصوص، جراحی سرپایی و در نهایت بانداژ موضع را بکار میبرد.
فرو رفتن ناخن در گوشت
بارها پیش آمده است که گوشهای از ناخن به سمت داخل و بافت نرم آن فرو میرود. این حالت که بیشتر اوقات در ناخن پا ایجاد میشود، با ایجاد درد، تورم و التهاب مشکلاتی را در پوشیدن کفش و راه رفتن فرد ایجاد میکند.
هر چند رعایت بهداشت فردی پا، عدم استفاده از کفشهای تنگ و کوتاه نکردن بیش از اندازه ناخنها میتواند از این مشکل جلوگیری کند، با این حال معمولا افراد بعد از وخیم شدن وضعیت اقدام به درمان میکنند. امروزه در کلینیکهای معتبر، متخصص بر حسب شدت فرو رفتگی و ارزیابی ظاهر ، روش درمانی زیر را بجای کشیدن ناخن استفاده می کند:
- ارتونیل: روش پیشرفته و بدون درد، ارتونیل یا ارتودنسی ناخن است. در این حالت بعد از فرمدهی ناخن، بدون نیاز به جراحی برای بازگرداندن آن به حالت طبیعی از سیم ها یا بریسهای مخصوص استفاده میشود. معمولا این بریسها بین ۶ تا ۱۲ ماه بر حسب بزرگی ناخن بر روی آن باقی میمانند تا روند معمول رشد خود را طی کند. (در قسمت همه چیز درباره ارتونیل ناخن، می توانید بیشتر با این درمان آشنا شوید)
اونیکولیز
اونیکولیز همان جدا شدن ناخن از بستر است که به دلایل مختلفی مانند ضربههای شدید، عفونت یا بیماریهای خاص اتفاق میافتد. درمانهای مختلفی بر اساس دلیل ایجاد اونیکولیز به تشخیص پزشک تجویز میشود (یکی از آنها کشیدن کامل ناخن پا است). اما واقعیت آنست که افراد میتوانند با مراجعه به متخصص پودولوژیست نیز مشکل خود را برطرف کنند. (بدون درد یا خونریزی!) در قسمت همه چیز درباره اونیکولیز یا جدایی ناخن از بستر می توانید بیشتر با این مشکل آشنا شوید.
پدولوژی بهعنوان شاخهای از پزشکی مدرن برای درمان سرپایی بسیاری از مشکلات مربوط به پا و ناخن استفاده میشود. در صورتیکه اونیکولیز در ناخن پا اتفاق افتاده باشد، مراجعه به پودولوژیست انتخابی اولویتدار است.
این متخصص در این حالت، معمولا ارتونیل را برای درمان استفاده میکند. همانطور که در بخشهای قبل گفته شد، این روش نوعی ارتودنسی ناخن با استفاده از بریسهای تیتانیومی مخصوص است. به این شکل که بعد از فرمدهی اولیه ناخن با ابزار مخصوص، سیمها با استفاده از ژل کامپوزیت خاص در محل خود قرار میگیرند. بعداز طی شدن روند درمان که در مورد ناخنهای بزرگ تا ۱۲ ماه نیز میتواند باشد، بریسها برداشته میشوند و ناخن در حالت طبیعی خود رشد میکند.
ضخیم شدن ناخن پا
در صورتیکه ناخنهای پا به دلیل مراقبتهای نادرست بهداشتی، پوشیدن کفش تنگ، عفونت یا بیماریهای خاص ضخامتی غیر عادی و معمولا بیشتر از ۲ میلیمتر داشته باشند، مراجعه برای رفع آن ضروری است. زیرا در صورت عدم درمان میتواند منجر به جدا شدن آن از بستر، شکنندگی، التهاب و درد شود. در کنار روشهای دارویی مورد نیاز، در بسیاری موارد، مراجعه به متخصص پودولوژیست اولین گام برای بهبود و درمان ضخیم شدن غیر عادی ناخن پا است.
در این حالت متخصص با ابزار مخصوص لایههای اضافی را بر میدارد. سپس با توجه به شدت ضخامت و درگیر شدن ناخن بهکار بردن مراقبتهای خانگی مانند روغنها و کرمهای مخصوص، قرار دادن پاها در محلول جوش شیرین، نمک اپسوم یا سرکه سفید را تجویز میکند. البته در صورتیکه فعالیتهای معمول جوابگوی رفع مشکل نباشند، پودولوژیست فرد را به پزشک مربوط ارجاع میدهد تا درمانهای دارویی تخصصی را استفاده کند.
جمع بندی
امروزه با پیشرفت علم پزشکی روش های درمانی مختلفی برای درمان مشکلات ناخن استفاده میشود. معمولا بهجز مواردی که مشکل ناشی از بیماریهای خاص است، با انجام مراقبتهای بهداشتی خاص یا مراجعه به سالنهای زیبایی برای مانیکور و پدیکور منظم میتوان تا حد زیادی از این مشکلات جلوگیری کرد. در هر حال بیماریهای ناخن در دنیای امروز موضوعی غیر قابل درمان نیست و اینگونه نیست که تنها و تنها نیاز به کشیدن ناخن داشته باشید! و با مراجعه به موقع به متخصص بهبود آن به سرعت انجام میگیرد. در این میان علم پودولوژی بهعنوان یکی از شاخههای پزشکی مدرن برای درمان بیماریهای پا راهحلهای متنوعی بدون درد و عوارض جانبی ارائه میدهد. بنابراین شاید بهترین راه در صورت بروز هر نوع بیماری در ناخن دست یا پا مراجعه به کلینیکهای معتبر ارائه دهنده خدمات پودولوژی باشد.
درمان مشکلات مرتبط با ناخن در کلینیک دارا دادفر
کلینیک دارا دادفر با استفاده از پودولوژیست های متخصص و داشتن چند سال تجربه و سابقه کار، مفتخر است که مشکلات ناخن شما را بجای کشیدن ناخن، با علم پودولوژی حل کند. در اینستاگرام ما می توانید نمونه کارهای مختلف انجام شده را ببینید و در صورت صلاحدید از ما نوبت دریافت کنید.