ما را دنبال کنید

Search
Close this search box.

جویدن ناخن، عوارض و راه‌های ترک آن

جویدن ناخن، عوارض و راه های ترک آن

جویدن ناخن مشکلی است که به مرور و با تبدیل شدن به عادت، ظاهر نامناسبی در ناخن ایجاد می‌کند و حتی می‌تواند منجر به ایجاد عفونت شود. بنابراین توجه به عوارض این کار و تلاش در جهت استفاده از روش‌هایی که باعث ترک آن شود، در نهایت سلامت و ظاهر زیبای ناخن و همچنین سلامت کل بدن را تضمین می‌کند. در این مطلب برای آن دسته افرادی که درگیر با عادت جویدن ناخن هستند، مهم‌ترین نکات در مورد عوارض این کار چه در ظاهر ناخن و چه برای سلامت کل بدن به همراه راهکارهای مورد نیاز رفع آن را بیان می‌کنیم.

  معرفی عادت جویدن ناخن و تاثیرات منفی آن

جویدن ناخن عادتی رایج شامل برداشتن پوست یا کندن بخشی از ناخن است که به شدت ظاهر آن و همچنین انگشتان را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد. این عادت در برخی موارد به دلایل مختلف مانند تمرکز بر روی حل مشکل یا یک فعالیت غافلگیرانه یا  اتفاق افتادن یک حالت عصبی با هدف رهایی موقت از استرس یا اضطراب ایجاد می‌شود. در برخی موارد نادر نیز می‌تواند نشانه‌ای از بیماری‌هایی مانند وسواس فکری یا بیش فعالی باشد. در هر حال جویدن ناخن علاوه بر ایجاد فرم نامناسب در آن می‌تواند مشکلات جدی سلامتی را نیز برای فرد به‌دنبال داشته باشد.

عوارض جویدن ناخن برای ظاهر و سلامت ناخن‌ها

آسیب به ناخن در اثر جویدن، بجز بحث زیبایی می‌تواند مشکلات جدی‌تری را به شرح زیر ایجاد کند. مشکلاتی که منشا آن‌ها تغییر ساخنار ناخن است. این موارد عبارتند از:

  • احتمال عفونت قارچی یا باکتریایی از طریق ناخن یا پوست اطراف آن
  • اونیکولیز یا جدا شدن ناخن از بستر
  • تورم یا درد در اطراف ناخن
  • بد شکل شدن و تغییر شکل ناخن‌ها
  • ضعیف شدن و شکنندگی ناخن به مرور زمان

عوارض جویدن ناخن برای دهان و دندان

مهم‌ترین مشکل جویدن ناخن برای دهان و دندان به شرح زیر است:

  • آسیب در اثر بریدگی بخش‌های مختلف داخل لب و خراشیدگی سطح دندان
  • انتقال باکتری از سطح ناخن به دهان و ایجاد بیماری‌های مربوط به آن
  • ساییدگی سطح دندان در اثر فشار وارد شده
  • تاخیر در بهبود فرایند درمان ارتودنسی به دلیل ایجاد فشار بیشتر بر ریشه دندان

عوارض جویدن ناخن برای سلامتی

در نهایت با توجه به اینکه ناخن‌های دست در تماس مستقیم با انواع آلودگی‌های محیطی هستند، جویدن آن‌ها بیماری‌هایی برای سلامت عمومی را نیز ایجاد می‌کند. ضمن اینکه تاثیرنامطلوبی در روابط اجتماعی فرد می‌گذارد. مهم‌ترین عوارض این کار از جنبه سلامت کل بدن به شرح زیر هستند:

  • احتمال انتقال عوامل بیماری‌زا از انگشتان به دهان و ایجاد عفونت روده‌ای یا آنفولانزا
  • افزایش اضطراب و استرس به دلیل ظاهر نامناسب ناخن و تلاش برای برگرداندن آن به حالت اصلی
  • کاهش اعتماد به نفس در برقراری ارتباط با دیگران
  • تاثیر اجتماعی مانند اجتناب از دست دادن و عدم برقراری ارتباط موثر با دیگران به‌دلیل ایجاد احساس شرم از ظاهر ناخن

ترک عادت جویدن ناخن

با وجود همه مشکلات، ترک عادت جویدن ناخن با استفاده از راه‌هایی ساده قابل جلوگیری است. در صورتی که ایجاد این مشکل در اثر وجود بیماری اضطرابی خاصی ایجاد نشده است، روش‌های زیر بهترین موارد برای ترک این عادت هستند:

۱.ناخن‌های خود را به‌طور مرتب کوتاه کنید

اگر ناخن به اندازه مناسبی باشد، دیگر حتی موقع استرس هم به جویدن آن روی نمی‌آورید.

۲. دست‌کش‌های نازک بپوشید

پوشیدن دستکش راهی برای از دسترس خارج کردن ناخن‌ها برای جویدن است.

۳. ناخن‌ها را با مواد خاص بد طعم پوشش دهید

برخی لاک‌های مخصوص با طعم تلخ در بازار هستند که با قرار دادن آن بر سطح ناخن می‌توانید عادت جویدن را ترک کنید. در هر حال هیچ کس علاقه‌ای به تجربه حس ناخوشایند تلخی در دهان خود ندارد.

۴.محرک خود برای جویدن ناخن را پیدا کنید

زمانی که به جویدن ناخن روی می‌آورید، به احساس خود هنگام انجام آن یا کاری که انجام می دادید، توجه کنید. با پیدا کردن دلیل جویدن می‌توان به راحتی این عادت نادرست را با فعالیتی دیگر جایگزین کرد. به عنوان مثال اگر نگرانی از بیماری خاص یا خبری ناخوشایند باعث جویدن ناخن می‌شود، به محض پیدا کردن این محرک می‌توانید با خوردن آب خنک یا مقداری تنقلات حس اضطراب را در خود کاهش دهید.

۵. انجام مانیکور مرتب را در برنامه خود قرار دهید

برای ایجاد ظاهری خوش فرم و آراسته در ناخن خود و همچنین جدا کردن بخش‌های اضافی آن به‌طور منظم برای انجام مانیکور، به سالن‌های زیبایی معتبر مراجعه کنید. انتخاب سالنی با استاندارد بالای بهداشتی نکته‌ای است که لازم است به آن بسیار توجه کنید. در قسمت همه چیز درباره پدیکور و مانیکور آقایان، مفصل تر، این خدمت را توضیح داده ایم.

مانیکور برای پیشگیری از جویدن ناخن

نتیجه‌گیری

جویدن ناخن، عادتی نادرست است که به دلایل مختلفی مانند قرار گرفتن در موقعیت‌های استرس‌زا، تمرکز بر حل مشکل یا حتی اختلال جدی اضطرابی در فرد ایجاد می‌شود. این مشکل در صورت رفع نشدن علاوه بر تغییر ظاهری ناخن می‌تواند باعث ایجاد عفونت، مشکلات جدی روده‌ای، بیماری های دهان، آسیب به دندان و تاثیر بر برقراری ارتباط موثر با دیگران در اجتماع شود. با این حال می‌توان با کوتاه نگاه داشتن ناخن، پوشیدن دستکش، جایگزین کردن آن با یک عادت درست و انجام مانیکور منظم آن را برطرف کرد. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر از عوارض جویدن ناخن دست و راه‌های رفع این عادت می‌توانید به دو منبع  webmd و   nailknowledge مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Stay in the loop

مشاوره رایگان